MOI Lausanne 2020

Mladinske olimpijske igre uprizarjajo izjemno idejo in vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI predstavljajo mladim športnikom enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja.

Odločitev o organizaciji nove športne prireditve »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. Odvijajo se vsake 4 leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Prvo upodobitev poletnih iger je leta 2010 gostil Singapur, 1. zimske igre pa avstrijski Innsbruck leta 2012. 

Kraj: Lozana, Švica (3 regije in 2 državi gostiteljici)                                                                                                                                       
Čas: 9. - 22. januar 2019
Udeležba: 1.880 športnikov in športnic
Število držav: 70+
Število športov: 8 (biatlon, bob, curling, drsanje, hokej, sankanje, smučanje, orientacija)
Število disciplin: 16 (biatlon, monobob, skeleton, curling, hokej, sankanje, umetnostno in hitrostno drsanje - kratke in dolge proge, alpsko smučanje, freestyle, deskanje na snegu, tek na smučeh, nordijska kombinacija, smučarski skoki, mešane discipline, smučarska orientacija)
Slogan iger:

Uradna spletna stran iger: Lausanne 2020
Twitter: @Lausanne2020
Facebook: Lausanne 2020
Instagram: lausanne2020

Informacije:

  • 09.01.2020
  • 20.00
  • Lozana, Švica

Organizator:

Več o dogodku:

Lokacija:

Prihajajoči dogodki

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji