Bakla 2024

MOI Gangwon 2024

Mladinske olimpijske igre uprizarjajo izjemno idejo in vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI predstavljajo mladim športnikom enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja.

Odločitev o organizaciji nove športne prireditve »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. Odvijajo se vsake 4 leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Prvo upodobitev poletnih iger je leta 2010 gostil Singapur, 1. zimske igre pa je gostil avstrijski Innsbruck leta 2012.

Kraj: Gangwon, Južna Koreja
Datum: 19. januar - 1. februar 2024
Število športov: 15 (alpsko smučanje, biatlon, bob, tek na smučeh, curling, umetnostno drsanje, smučanje - prosti slog, hokej na ledu, sankanje - umetne proge, nordijska kombinacija, hitrostno drsanje, drsanje - kratke proge, skeleton, smučarski skoki, deskanje na snegu)
Slovenski športniki in športnice: 29 (15 fantov, 14 deklet)

Uradna spletna stran iger: Gangwon 2024 Winter Youth Olympic Games
Spremljajte rezultate in novice slovenske reprezentance na MOI Gangwon 2024

 

Informacije:

  • 19.01.2024
  • 00.00
  • Gangwon, Južna Koreja

Organizator:

Več o dogodku:

Prihajajoči dogodki

MOI Lausanne 2020

MOI Lausanne 2020

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji