Do vstopnic za olimpijske igre v Parizu 2024 le prek žreba

Do vstopnic za olimpijske igre v Parizu 2024 le prek žreba
Olimpijske igre se vračajo v Evropo, natančneje v francosko prestolnico. Pariz bo najboljše športnike in športnice na svetu gostil med 26. julijem in 11. avgustom in največji športni spektakel si lahko (z malo sreče) v živo ogledate tudi vi. Športni navdušenci bodo imeli namreč od 1. decembra do 31. januarja prihodnje leto na voljo možnost, da si zagotovijo prvi paket vstopnic.

Prvi del prodaje vstopnic za igre bo na voljo le prek žreba. Zmagovalci "loterijskega dela" bodo nato imeli med 13. februarjem in 15. marcem prihodnje leto na voljo 48 ur, da se odločijo za nakup vstopnic za tri športne dogodke, največ pa bodo lahko kupili po šest vstopnic. Najcenejši paket vstopnic v prvem delu prodaje bo stal 72 evrov, najdražji 1150 evrov, v prvem paketu pa ne bo možno kupiti vstopnic za moški tek na 100 metrov v atletiki in finalno košarkarsko tekmo. Omenjena dogodka sta na minulih poletnih olimpijskih igrah bila vselej deležna največjega povpraševanja s strani športnih navdušencev.

Prireditelji pariških iger pričakujejo, da bodo v času iger od prodaje vstopnic iztržili 1,2 milijarde evrov, kar je skoraj tretjina proračuna organizacijskega odbora, prvič v zgodovini olimpijskih iger pa bodo vse vstopnice v prodaji le na eni centralizirani in digitalni platformi. Prek te platforme bo skupno na voljo blizu 10 milijonov vstopnic, od tega v prvem paketu tri milijone.

Ljubitelji športa bodo za polovico vseh vstopnic odšteli 50 evrov ali manj, milijon vstopnic pa bo na voljo po 24 evrov. Organizacijski odbor je sporočil, da bo imel vsak kupec možnost, da podari svoje vstopnice, hkrati pa so si organizatorji "rezervirali" 100.000 vstopnic za osebe, ki si zaradi svojega gmotnega položaja ne morejo privoščiti ogleda olimpijskih iger.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji