Usposabljanje SD1

Predstavitev kolekcije za zimske olimpijske igre Pjongčang 2018

Predstavitev kolekcije za zimske olimpijske igre Pjongčang 2018
Danes smo v Grand hotelu Union predstavili kolekcijo oblačil za prihajajoče olimpijske igre v Pjongčangu 2018. Olimpijska kolekcija oblikovalca Sandija Murovca je nekakšno nadaljevanje smernic zadnjih let, prevladujoče barve pa ostajajo zelena, bela in modra.
"Veselim se, ker tudi jaz ne poznam podrobnosti nove kolekcije. Tista iz Sočija je bila izredna. Sam sicer poudarjam vsebino športnih nastopov, je pa iz vidika športne reprezentance izjemno pomembno, da je podoba enotna. Prepričan sem, da oblačila ne bodo samo lepa, ampak tudi zmagovalna," je ob začetku dogajanja dejal predsednik slovenske olimpijske organizacije Bogdan Gabrovec.
Na današnji predstavitvi v Ljubljani sta ob "službeno odsotnih" zimskih športnikih vlogi športnih manekenov prevzela poletna olimpijca, kanuist Benjamin Savšek in triatlonka Mateja Šimic.

OKS je v sodelovanju z Murovcem, ki je oblikoval kolekcije proizvajalca Peak, predstavil vsa oblačila za Pjongčang. Kompletov je veliko, od uradnih z zimskimi bundami, te bodo športniki in spremljevalci nosili na slavnostni otvoritvi in zaključku ter podelitvah kolajn, pa do oblačil za ogrevanje pred tekmovanji in tistih za prosti čas.
"Že od Londona si prizadevamo za to, da bi našli pravi barvno identiteto. Slovenija je dolgo iskala pravo kombinacijo. Zdaj smo to identiteto našli, zato ni prostora za ekstravaganco. Poskrbimo za podobo športnika, pa tudi navijača. Danes lahko že od daleč vidiš, kje so Slovenci," je o eni o temeljnih značilnosti kolekcije dejal Murovec.

Slovenci so bili pred štirimi leti v Sočiju zelo prepoznavni v takratni zeleno-belo-modri kombinaciji, slovenska bunda je bila tudi med zelo iskanimi artikli za menjavo v olimpijski vasi in na prizoriščih. Murovec je prepričan, da bo tudi kolekcija za Južno Korejo podoba uspešnica, sam pa je kot najbolj zaželen kos oblačila nove kolekcije izpostavil lahko puhovko, ki si jo bodo lahko omislili tudi navijači.
Bunda ima ob zdaj že prepoznavni zeleno-beli kombinaciji tudi več modrega pridiha, rokavi vrhnjih oblačil so namreč večinoma v temnomodri barvi, podoben vzorec pa se ponavlja tudi na preostalih oblačilih; pri ogrevalnem kompletu so izpostavili tanke hlače in zelene rokavice z napisom SLO, pri tistem za prosti čas pa telovnik.

"Z enotno olimpijsko kolekcijo se športnik lahko počuti bolj samozavestnega. Sam sicer prihajam iz individualnega športa, res je tudi, da moraš na terenih pozabiti na vse, razen na tekmovanje, vseeno pa je pomembno, kako so videti," pa je ob predstavitvi kolekcije dejal vodja slovenske reprezentance v Pjongčangu Franci Petek.

OKS je predstavil tudi opremo hokejske reprezentance (modri domači dres in beli za gostujoče tekme) ter elegantna oblačila, ki jih bodo nosili člani trenerskega štaba ob ledu. V vlogi manekenov na drsalkah pa sta se na modni brvi preizkusila nekdanji kapetan hokejistov in zastavonoša iz Sočija Tomaž Razingar ter, verjetno prvič v takšni opremi, tudi kanuist Savšek ...
Ob celotni olimpijski kolekciji za športnike pa so v OKS predstavili še tisto za navijače, pa tudi nekoliko manj športno kolekcijo za vse, ki bodo med OI delali v Slovenski hiši v gorskem športnem središču Alpensia.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji