Bakla 2024

WAC - WORKPLACE ACTIVE CERTIFICATE

Certifikat aktivnega delovnega mesta

Projekt WAC (certifikat aktivnega delovnega mesta) je triletni projekt, ki je nadgradnja prejšnjega projekta iz programa Erasmus +, EMoCS – evropska srečanja športa v podjetjih. Projekt EMoCS je pokazal potrebo po oblikovanju certifikata za podjetja, ki bodo spodbujala svoje zaposlene k telesni dejavnosti in športnim aktivnostim ter s tem izboljševanju njihovega dobrega počutja in zdravja.
Prva osnutek in testna različica certifikata je bila predstavljena med Evropskim tednom športa 2020. Certificiranje se je uradno začelo med Evropskim tednom športa 2021. Podjetja, ki so uspešno opravila postopek certificiranja so potrdila prejela v času  Evropskega tedna športa 2022.

Kot partner je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez sodeloval pri doseganju ciljev projekta z različnimi aktivnosti, kot so raziskovanje, diagnosticiranje, analiza dobrih praks, vzpostavitev uradne nacionalne kontaktne točke, določanje meril za certificiranje, razvoj orodja in procesov za samoevalvacijo za podjetja; sestava programa usposabljanja in vsebin za revizorje in določanje nadzora kakovosti; identifikaciji podjetij in vrednotenju pilotnih testov ter podpora certificiranju podjetij v svoji državi ter predvsem pri določanju podjetij v katerih bo izvedeno pilotno testiranje.

Projektni partnerji so bili še: Evropska zveza za šport v podjetjih - Francija, Francoska zveza za šport v podjetjih, Evropska zveza za športno industrijo -  Belgija, Univerza v Kopenhagnu -  Danska, EU agencija Šport in državljanstvo - Belgija, Gospodarska zbornica Korinta – Grčija,  Artvelde kolidž Ghent – Belgija, Malteški parlamentarni sekretariat za mladinske, športne in prostovoljne organizacije, Evaleo – Švica, s katerim je OKS-ZŠZ že uspešno sodeloval pri kandidaturi Ljubljane za pridobitev certifikata za Aktivno globalno mesto v letu 2018.
Projekt se je zaključil z letom 2022. Več o projektu in usmetirvah podjetjem, ki bi želela svoje zaposlene spodbujati k športno aktivnemu življenskemu slogu
in svojim zaposlenim ponuditi program tovrstnih aktivnosti na delovnem mestu je na voljo v priročniku (v angleščini - jezik sporazumevanja partnerjev projekta) v POVEZAVI.

Več nformacij o projektu v povezavi.

 

Podelitev WAC certifikatov 2022

WAC-1 WAC-2 WAC-3 WAC-4 WAC-5 WAC-6 WAC-7 WAC-8 WAC-9 WAC-10 WAC-11 WAC-12 WAC-13 WAC-14 WAC-16 WAC-17 WAC-18 WAC-19 WAC-20 WAC-21 WAC-25 WAC-23 WAC-24 WAC-26

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji