Usposabljanje SD1

Dobrodelna prireditev in obeležitev rojstnega dne olimpionika Miroslava Cerarja

Dobrodelna prireditev in obeležitev rojstnega dne olimpionika Miroslava Cerarja
Olimpijski komite Slovenije je v Portorožu na dobrodelni prireditvi Fundacije za športnike iz socialno šibkih okolij, ob peti obletnici so zbrali 50.200 evrov, slovesno obeležil 80. rojstni dan olimpionika Miroslava Cerarja, s 30 medaljami na velikih tekmovanjih najuspešnejšega slovenskega športnika. Omenjena fundacija se od danes imenuje po njem.
Ko je Cerar, tudi predsednik Fundacije za športnike iz socialno šibkih okolij, sporočil znesek, so mu mladi na oder prinesli rojstnodnevno torto ter nekoliko "prehiteli" 28. oktober, ko bo Cerar uradno stopil v deveto desetletje plodnega življenja.
Že naslednje leto ga čaka nova vloga, med OI v Tokiu, kjer je leta 1964 osvojil zlato in bron v gimnastiki, bo vodja slovenske olimpijske reprezentance.
Zbrane je prek videa nagovoril predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) Tomas Bach. V dvorani ga je na omizju ob predsedniku Evropskih olimpijskih komitejev Janezu Kocijančiču zastopal Kevin Groome, podpredsednik za pravne in poslovne zadeve, TV ter marketing Moka.
"Dragi prijatelji v Sloveniji, čestitam vam ob praznovanju olimpijskega dneva. Kaj je boljšega, kot da ob tej priložnosti obeležujete tudi obletnico legende, ki še vedno navdihuje s pravim olimpijskim duhom ter ga prenaša na mlade," je med drugim povedal Bach.
"Redko mi zmanjka besed. Miro, hvala za vse. Odslej se Fundacije za športnike iz socialno šibkih okolij imenuje Fundacija Mira Cerarja, jutri pa bomo podpisali tudi dogovor o sodelovanju s Fundacijo Leona Štuklja. Žal njega ni več med nami," je povedal predsednik OKS Bogdan Gabrovec.
Vrhunski slovenski športniki so sodelovali v oddaji Male sive celice, ki se je zaradi zbiranja sredstev prepletala s prireditvijo.
Na dobrodelni prireditvi je bilo veliko vodilnih predstavnikov gospodarstva. Med njimi so bili minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, tudi direktor BSH Hišni aparati, glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina, podpredsednik za globalni marketing v Hisense International Franjo Bobinac, tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije.
V Portorožu so bili tudi Damjan Kralj, glavni izvršni direktor BTC in predsednik Gimnastične zveze Slovenije, Gregor Pilgram, predsednik uprave Adriatica Slovenice in izvršni finančni direktor Generali CEE Holdinga, nekdanji generalni sekretar OKS in direktor direktorata za šport Edvard Kolar, sedaj predsednik uprave Športne loterije ...

GALERIJA

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji