Bakla 2024

POFEM Banska Bystrica 2022

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Kraj: Banska Bystrica, Slovaška
Čas: 24.-30. 7. 2022
Udeležba: 97 slovenskih športnikov                                      
Število športov: 10
(atletika - stadionska, badminton, gimnastika - ritmična, judo, kolesarstvo - cestno, košarka moški in ženske, odbojka, plavanje, rokomet, tenis)
     
Spletna stran igerhttps://eyof2022.com/en/

Reprezentanco Slovenije in njihove rezultate lahko spremljate na vseh kanalih OKS:
FacebookSlovenia Olympic Team
Instagramsloveniaolympicteam
TwitterTeamSlovenia
YoutubeTeamSlovenia
LinkedinOlympic Committee of Slovenia
Viber: Team Slovenia

Reprezentanco Slovenije bo zastopalo rekordno število mladih športnikov. Člane celotne reprezentance si lahko ogledate tukaj.Ogled tekem v živo
Organizator je zagotovil ogled nekaj tekem v živo preko spodnje povezave. Spored prenosov si lahko ogledate tukaj

Glej v živo na: https://eoctv.org/live/


Urnik in rezultati: https://ofembb2022.olympic.si/

Informacije:

  • 24.07.2022
  • 20.00
  • Banska Bystrica, Slovaška

Organizator:

Več o dogodku:

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji