Svetovni kongres športa za vse

27. TAFISA Svetovni kongres

Sloveniji je bila zaupana organizacija 27. svetovnega kongresa TAFISA, ki naj bi ga Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v soorganizaciji s Športno unijo Slovenije gosti med 6. in 10. oktobrom 2021 v PortorožuNaslovna tema kongresa TAFISA 2021 je »Sport for all in a Changing World«.
Organizacijski odbor kongresa je na seji 15. aprila 2021 ocenil, da je izvedba kongresa, kot je bila načrtovana od 6. do 10. oktobra 2021, zaradi nestabilnih svetovnih zdravstvenih razmer ogrožena in izvršnemu odboru TAFISA predlagal, da se datum kongresa prestavi na 8. do 12. junij 2022. Hkrati je izpostavil nujnost prestavitve celotnega programa, torej svetovnega kongresa, generalne skupščine in 30. obletnice TAFISA. Izvršni odbor TAFISA je na svoji seji 22. aprila 2021 predlog Organizacijskega odbora kongresa v celoti sprejel.

TAFISA (The Association For International Sport for All) je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Bordeaux, Francija. Svetovni kongres poteka širom sveta vsaki dve leti, med zadnjimi dosedanjimi gostiteljicami so Francija, Madžarska, Južna Koreja in Japonska. V sklopu kongresa potekata tudi generalna skupščina TAFISA in sestanek TAFISA Board of Directors. Dogodek poteka 4 dni, med 6. in 10. oktobrom 2021 v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.
Svetovni kongres TAFISA predstavlja odlično priložnost za nova spoznanja trendov na področju športa za vse in smernic svetovnih organizacij na tem področju. Organizacija kongresa Slovenijo za nekaj dni postavlja v luč svetovne prestolnice športa za vse, saj se na tovrstnem kongresu pričakuje udeležbo več kot 500 predstavnikov iz okoli 80-ih držav vsega sveta. Med udeleženci kongresa je moč pričakovati mnogo pomembnih in prepoznavnih posameznikov, ki delujejo na področju športa za vse, uglednih strokovnjakov iz akademskega sveta in številnih mednarodnih organizacij, ki jim gibalna aktivnost slehernega posameznika predstavlja pomemben imperativ in inspiracijo s ciljem promocije zdravega načina življenja s športom za visoko kakovost življenja in prispevek k boljšemu svetu preko športa. Kohttps://tafisa-slovenia2021.si/ngres bo potekal v angleškem jeziku.
Uradna spletna stran: https://tafisa-slovenia2022.si/  


Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji