OI Pariz 2024

Franci Petek bo vodja olimpijske reprezentance v Pjongčangu

Franci Petek bo vodja olimpijske reprezentance v Pjongčangu
Člani Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so za vodjo olimpijske reprezentance v Pjongčangu potrdili bivšega smučarskega skakalca Francija Petka.
Franci Petek je svoj največji športni uspeh dosegel 10. februarja 1991, ko je na svetovnem prvenstvu v italijanskem Predazzu postal svetovni prvak na veliki skakalnici. V sezoni 1991/92 je bil eden redkih skakalcev, ki ni prešel na nov, škarjasti slog. Kljub temu mu je na zimskih olimpijskih igrah leta 1992 v Albertvillu, kjer je bil na slavnostni otvoritvi prvi zastavonoša v zgodovini samostojne Slovenije, uspelo osvojiti odlično osmo mesto na veliki skakalnici in šesto v ekipni tekmi. Na škarjasti slog tekmovanja se nikakor ni mogel povsem prilagoditi in tudi zato se je leta 1995, takrat je na univerzijadi v španski Jaci osvojil srebrno kolajno na mali skakalnici, odločil končati skakalno kariero in se posvetiti študiju geografije.

Franci Petek je leta 1998 diplomiral, leta 2001 magistriral, leta 2004 pa še doktoriral. Za svoje športne dosežke je leta 1991 prejel Bloudkovo nagrado. 15. aprila 2017 je bil imenovan za direktorja Smučarske zveze Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji