POFEM Györ 2017

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.
Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Kraj: Györ, Madžarska
Čas: 23. - 29.7.2017
Udeležba: okoli 1500 športnikov iz 50 držav
Slogan iger: ''Danes talent, v prihodnosti idol'' (“Talent now, idol in the future”)                                             
Število športov: 10
Športi, v katerih bodo tekmovali slovenski športniki: 9
(atletika, kajak-kanu, cestno kolesarstvo, gimnastika, rokomet, judo, plavanje,  tenis, odbojka)         
Nova športna panoga: kajak kanu - mirne vode
Uradna spletna stran iger: http://gyor2017.hu/en_GB/home
Uraden Twitter profil: @gyor2017
Uraden Facebook profil: EYOF Györ 2017Reprezentanco so presenetili člani moške košarkarske izbrane vrste z mladim Luko Dončičem na čelu

Informacije:

  • 23.07.2017
  • 20.00
  • Györ, Madžarska

Organizator:

Več o dogodku:

Lokacija:

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji