Na Japonskem se začenja drugi krog prodaje vstopnic za OI 2020

Na Japonskem se začenja drugi krog prodaje vstopnic za OI 2020
Prireditelji olimpijskih iger v Tokiu 2020 so danes sporočili, da bodo ta mesec v prodajo dali okrog dva milijona vstopnic. Prvič bodo naprodaj vstopnice za boks, vsaj za zdaj pa ne bodo na voljo za maraton, ki so ga nedavno zaradi morebitne vročine prestavili v Sapporo.
V drugem krogu prodaje vstopnic, ki bo med 13. in 26. novembrom, bodo dragocene lističe lahko kupili le prebivalci Japonske.
Naslednjič bodo vstopnice prodajali spomladi.

Prireditelji se trenutno ukvarjajo, kako povrniti stroške tistim gledalcem, ki so že kupili vstopnice za maraton, preden so ga iz Tokia prestavili v Sapporo. Odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja za prestavitev maratona ter hitre hoje je sprožila val nejevolje v Tokiu, oblasti v tem japonskem mestu so izrazile javno nezadovoljstvo in nestrinjanje.

Prireditelji pa niso razkrili kakšnih novih varnostnih ukrepov pri nakupu vstopnic, čeprav so imeli nekaj težav pri prodaji v prvem krogu. Odkrili so, da so preko spleta prodali skoraj 7000 vstopnic osebam s sleparskimi identitetami, te vstopnice pa so morali razveljaviti.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji