OI Pariz 2024

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik vodil evropski webinar TAFISA ob pandemiji COVID 19

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik vodil evropski webinar TAFISA ob pandemiji COVID 19
Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik, sicer član izvršnega odbora TAFISA, vodilne svetovne organizacije na področju športa za vse, je vodil pomemben webinar namenjen članicam organizacije iz Evrope.
Glavni temi webinarja sta bili posvečeni:
  • Izmenjavi izkušenj, idej, rešitev, spoznanj in izzivov ob pandemiji COVID-19 ter  iskanju načinov članic za medsebojno podporo.
  • Razmisleku, kako se lahko svetovno gibanje športa za vse  prilagodi razmeram med in po pandemiji.Na dogodku je sodelovalo 23 krovnih športnih organizacij in nacionalnih olimpijskih komitejev iz Evrope, ki se ukvarjajo s športom za vse.
Predstavili so aktivnosti, ki so potekale v posameznih državah ob soočanju s pandemijo.
Ugotovljeno je bilo, da so sodobne tehnologije lahko v veliko pomoč pri premagovanju izzivov, ki jih je prinesla za gibanje športa za vse pandemija ter lahko v veliki meri omilijo negativne posledice.

Pri tem je je bilo izpostavljeno tudi dobro delo OKS-ZŠZ na tem področju saj  je s proaktivno in inovativno uporabo socialnih omrežij ter široko medijsko kampanjo uspešno spodbujal ljudi h gibanju in k športnim aktivnostim tudi v času, ko so bile onemogočene vse ostale običajne dejavnosti.
Razpravljali so o možnostih izvedbe pomembnejših svetovnih dogodkov TAFISE, kot so Svetovni kongres TAFISA, Svetovne igre športa za vse, Svetovni festival borilnih veščin,.. v nastalih razmerah.

Slovenija, kot gostiteljica 27. svetovnega kongresa športa za vse novembra 2021 v Portorožu nadaljuje s vsemi aktivnostmi za izvedbo dogodka.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji