Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v Porabju in v mestni občini Murska Sobota

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v Porabju in v mestni občini Murska Sobota
V ponedeljek, 22.2. je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik skupaj z vodjo regijske pisarne OKS-ZŠŽ Moravske Toplice, Brankom Reckom obiskal rojake v Porabju in Mestno občino Murska Sobota.
V Porabju sta bila na delovnem obisku pri Generalni konzulki RS na Madžarskem, Metki Lajnšček in predsednici Zveze Slovencev na Madžarskem, Andreji Kovač. Tema delovnega obiska je bila: Slovenska bakla in ostali projekti ki jih regijska pisarna izvaja v sodelovanju z Zvezo Slovencev na Madžarskem, kot so: Mini Olimpijada, Dan slovenskega športa, kolesarjenje po Porabju in nogometni turnir. Slovenska bakla bo Porabje obiskala 30. junija 2021. Dogovorili so se, da bodo njen obisk počastili s priložnostjo prireditvijo v Gornjem Seniku. V projekt bodo vključili osnovnošolce, športnike in znane osebnosti iz Porabja. Zavezali so se, da bodo letos izvedli vse projekte, ki so si jih zastavili, seveda ob ugodnem razvoju epidemiološke situacije.

Obiskala sta tudi Župana Mesten občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, kjer so se dogovorili o izvedbi osrednje prireditve projekta Slovenska bakla za Pomursko regijo v Murski Soboti.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji