Usposabljanje SD1

PISMO PREDSEDNIKA | Podari del dohodnine športu

PISMO  PREDSEDNIKA | Podari del dohodnine športu
Spoštovani prijatelji in podporniki športa, na Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez smo v minulih mesecih prejeli že več kot 4700 izpolnjenih obrazcev za namenitev dela dohodnine, kar ocenjujemo na skoraj 150.000 EUR dodatnih sredstev za šport.
Prepričan sem, da v športu zmoremo še več. Zato vas ponovno vabim k dodatnemu angažmaju pri promociji in k dodatni spodbudi športnih društev k sodelovanju. Verjamem, da bomo s tem pridobili posameznike, ki so predvsem člani društev, starši otrok, navijači in drugi podporniki športa. Vsak oddan obrazec pomeni dodatno finančno podporo slovenskemu športu.

Pripravili smo nadgradnjo aplikacije, ki omogoča, da generirate spletno stran samo za vašo športno organizacijo in tako olajšate namenitev dela odmerjenje dohodnine. Preprosto vnesete elektronski naslov www.olympic.si/podarim/davčna številka in odpre se prilagojena stran, ki je namenjena dotični športni organizaciji, ki ji pripada davčna številka, ki ste jo zapisali v povezavi.

Na spletni strani se v naslovu prav tako izpiše "Podari del dohodnine za (naziv športne organizacije)", polje za izbiro društva pa postane fiksirano. Takšno povezavo nato delite med podpornike svojega društva, ki bodo še lažje podprli vaše delovanje.

Kot smo vas že obvestili je zahteve za namenitev dela dohodnine za leto 2020 mogoče oddati do 31.5.2021.
 
Za pridobitev statusa pa je potrebno oddati vlogo, kot je opisano na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pod Pridobitev_statusa. Dopolnjen seznam upravičencev bo izdan najpozneje do 15.5.2021. Ob morebitnih težavah nam pišite na andraz.kopac@olympic.si in vam bomo pomagali po najboljših močeh.

Prosim, da o pobudi in nadgradnji obvestite svoje člane in simpatizerje, saj je to enostaven način, da še dodatno podprejo svoje športno društvo ali zvezo.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji