Odlično jadranje Vasilija Žbogarja in dvojca Mrak Macarol

Odlično jadranje Vasilija Žbogarja in dvojca Mrak Macarol
Deveti tekmovalni dan v Riu so slovenske nastope zaznamovali jadralci, maratonka Dejana Grandovec pa je že končala s tekmovanjem.
Zlato olimpijsko kolajno v maratonu je  osvojila Kenijka Jemima Jelagat Sumgong, nastop na najdaljši tekaški disciplini z antično tradicijo pa je začela tudi Daneja Grandovec, a je 32-letna Mariborčanka odstopila že pred prvim merjenjem vmesnega časa na petih kilometrih. "Tega sicer nisem razlagala, a že pred odhodom v Rio se mi je zgodila nezgoda na treningu in šele tukaj smo ugotovili, da imam natrgano mečno mišico. Delali smo intenzivne terapije in upali na najboljše," je odstop na tretjem kilometru razložila slovenska reprezentantka.

Odlično se je danes, na 9- in 10. plovu odrezal Vasilij Žbogar. Vasilij, ki v svoji zbirki že ima dve olimpijski kolajni v razredu laser, je po današnjem nastopu blizu novemu olimpijskemu odličju tudi v razredu finn. V skupni uvrstitvi je pred njim le Britanec Giles Scott, ki si je že zagotovil zlato kolajno, Žbogar pa je drugi, 13 točk pred Hrvatom Ivanom Kljakovićem Gašpićem.

V desetem plovu, v katerem je bil nekoliko močnejši veter kot v prvi današnji, veter je pihal s hitrostjo desetih vozlov, je Žbogar jadral taktično odlično, ves čas med šestim in osmim mestom, kar je bila tudi njegova končna uvrstitev. Najhitreje je z desetim plovom opravil Urugvajec Alejandro Foglia Costa, ki je v cilj prišel pred Scottom in Grkom Ioannisom Mitakisom, s četrtim oziroma petim mestom pa sta se v boj za kolajne vmešala še Paine in Salminen. V desetem plovu, v katerem je bil nekoliko močnejši veter kot v prvi današnji, veter je pihal s hitrostjo desetih vozlov, je Žbogar jadral taktično odlično, ves čas med šestim in osmim mestom, kar je bila tudi njegova končna uvrstitev.
V ponedeljek bodo jadralci v razredu finn počivali, v torek pa se bodo pomerili še v regati za kolajne.

Po dnevu premora sta z jadranjem nadaljevali Tina Mrak in Veronika Macarol. Več kot odlično, saj sta po 6. in 7. plovu v razredu 470 na izvrstnem 4. mestu in se resno spogledujeta s kolajno. V 6. plovu sta slovenski jadralki zasedli 12. mesto, v 7. pa sta bili četri. Jutri ju čakata še najmanj dva plova, po dnevu počitka pa tudi njiju čaka regata za kolajne.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji