Usposabljanje SD1

Slovenska bakla začela svojo pot po Sloveniji

Slovenska bakla začela svojo pot po Sloveniji
Danes smo, s slovesno prireditvijo v Bovcu, na pot po Sloveniji pospremili Slovensko baklo. Od 3. maja pa do 23. julija bo na poti po Sloveniji, v 81 dneh obiskala vseh 212 slovenskih občin.
Na prizorišče so najprej zakorakali učenci od 1. do 9. razreda OŠ Bovec. V rokah so nosili transparente s spodbudnimi besedami za slovenske športnike. Sledili so jim telovadci osmega razreda OŠ Bovec ter prihod težko pričakovane bakle na prv o prizorišče njene dolge, 81-dnevne poti po Sloveniji. Prinesli so jo izbrani športniki iz Bovca in okolice, nogometaš Primož Zorc, kajakaš Igor Mlekuž in alpinist Tine Cuder.

Zbrane je nagovoril župan občine Bovec, Valter Mlekuž, ki je posebej poudaril, kako velika čast je to, da Slovenska bakla svojo pot pričenja ravno v njihovem kraju. Nato se mu je na odru pridružila Meta Mačus, nekdanja tekačica na 400m in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ v Novi Gorici. Prepričana je, da bo pot Slovenske bakle v ljudeh prebudila pozitivne občutke, v nas vzbudila olimpijski duh ter s športom povezala celotno Slovenijo. Navsezadnje je to bistvo športa - da povezuje in združuje.

Kot zadnji govorec je na oder stopil Miran Gašperšič, udeleženec zimskih olimpijskih iger v Innsbrucku leta 1976, ki je imeč čast baklo prižgati ter jo predati mladim športnim upom iz Bovca; nogometašici Zali Kuštrin, smučarju prostega sloga Mateju Bradašku in tekaču Tobiju Gabrščku. Kuštrinova je baklo predala trem kolesarjem, ki so jo odpeljali na pot proti Kobaridu in Tolminu, kjer je zaključila svoj prvi dan.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji