Usposabljanje SD1

Pester program v Evropskem tednu športa

Pester program v Evropskem tednu športa
V Evropski teden športa smo vstopili aktivno, z državnim praznikom, pester športni program pa se bo v Sloveniji odvijal vse do 30. septembra. V osrednjih petkovih dogodkih izpostavljamo vodeno vadbo na jeklenih športnih poligonih, ki bo potekala med 17. in 19. uro na 14 lokacijah po Sloveniji.

Dobrodošli tudi na ostalih dogodkih po Sloveniji – predstavljeni so TUKAJ
 
Zunanji jekleni vadbeni poligoni so odlična popestritev športne ponudbe v številnih slovenskih občinah. So skupen projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Skupine SIJ (Slovenske industrije jekla). Ob podpori lokalnih skupnostih se tovrstni poligoni ponujajo že v 14 občinah po Sloveniji.
 
Poligoni so namenjeni širokemu krogu ljudi in brezplačni za uporabo. Vadba na poligonu je marsikomu v izziv, da na njem preizkuša svoje zmogljivosti. Da bi bila vadba na poligonu učinkovita in predvsem varna bo v času Evropskega tedna športa, in sicer v petek 24. septembra, med 17. in 19. uro, na poligonih prisoten športni strokovnjak, ki bo vsem željnim vadbe na voljo za brezplačno strokovno svetovanje.
 
Brezplačne vodene vadbe bodo potekale na vseh 14 zunanjih jeklenih vadbenih poligonih po Sloveniji (Ravne na Koroškem, Jesenice, Murska Sobota, Ljubljana, Grosuplje, Nova Gorica, Mozirje, Krško, Prevalje, Postojna, Ptuj, Tržič, Pivka in Slovenj Gradec). Točne lokacije najdete TUKAJ.
 
Poligoni so plod slovenskega znanja in izdelave. Kot zanimivost še ta podatek, da je vsak poligon sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, v njegovo izdelavo pa je vloženih 300 delovnih ur.
 
Evropski teden športa v soboto in nedeljo ponujamo otrokom in družinam. V prestolnico se vračajo olimpijske igre, tiste za katere še vedno velja »pomembo je sodelovati«. Športni program z različnimi gosti, mladimi športniki, ki se bodo predstavljali na glavnem odru in pestro spremljevalno dogajanje, bo trajalo v soboto med 9. in 20. uro ter nedeljo med 9. in 18. uro.
 
Olimpijski festival bo v središču prestolnice ponujal skoraj 40 različnih športnih izzivov in navduševal mlade, da si izberejo šport, v katerem najbolj uživajo. Športni program z različnimi gosti, mladimi športniki, ki se bodo predstavljali na glavnem odru in pestro spremljevalno dogajanje, bo trajalo v soboto med 9. in 20. uro ter nedeljo med 9. in 18. uro.
 
Olimpijski festival je največji praznik športa za otroke in mlade v Sloveniji. Letošnji, šesti po vrsti, bo v središču prestolnice ponujal skoraj 40 različnih športnih izzivov in navduševal mlade, da si izberejo šport, v katerem najbolj uživajo. Festival je odlična priložnost, da se otroci na enem mestu preizkusijo v širokem naboru različnih športov in tako lažje najdejo šport najbolj pisan na njihovo dušo. Hkrati pa je to tudi odlična priložnost za številne športne zveze, društva in klube, da predstavijo svojo športno panogo in svoje delovanje ter pridobijo nove člane, zagotovo med njimi tudi vrhunske športnike. Športni program z različnimi gosti, mladimi športniki, ki se bodo predstavljali na glavnem odru ter pestro spremljevalno dogajanje bo trajalo v soboto med 9. in 20. uro in nedeljo med 9. in 18. uro.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji