Perko izvoljen v Izvršni odbor Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger

Perko izvoljen v Izvršni odbor Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger
V preteklem tednu so potekale volitve vodilnih teles Mednarodnega komiteja Sredozemskih iger (ICMG). Del le teh bo v naslednjem štiriletnem mandatu (2021-2025) tudi Blaž Perko. Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez je bil izvoljen za člana Izvršnega odbora.

Mednarodni komite Sredozemskih iger ima tudi novega predsednika. To je postal dvakratni italijanski olimpionik v veslanju Davide Tizzano. Podpredsednika sta postala Tunizijec Mehnez Baussayene in Francoz Bernard Amsalem, medtem ko generalni sekretar še naprej ostaja Grk Iakovos Flippousis.

Poleg Perka so preostali člani izvršnega odbora še Ljiljana Ujlaki Šubić (Hrvaška), Cayetano Cornet (Španija), Abderrahmane Hammad (Alžirija), Elif Ozdemir (Turčija), Abdellatif Idmahamma (Maroko) in Mohamed Gremida (Libija). 

Sredozemske igre letos praznujejo 70 let. Prvi dogodek se je leta 1951 odvil v Aleksandriji. V konkurenci držav ob Sredozemskem morju so pomemben pečat puščali tudi slovenski športniki. Na dosedanjih 18. izvedbah (Slovenija je kot samostojna država nastopila na zadnjih sedmih izvedbah, od leta 1993 dalje) so osvojili 195 medalj, od tega 49 zlatih. V obeh seštevkih je Slovenija s tem 12. najuspešnejša država v zgodovini.

Na zadnjih Sredozemskih igrah leta 2018 v španski Tarragoni je Slovenija osvojila 36 kolajn - štiri zlate, devet srebrnih in 23 bronastih. Naslednje tovrstno tekmovanje bo potekalo med 25. junijem in 5. julijem v Alžirskem Oranu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji