Usposabljanje SD1

Prvi kolajni za reprezentanco Slovenije na OFEM Vuokatti 2022

Prvi kolajni za reprezentanco Slovenije na OFEM Vuokatti 2022
Mladi biatlonki Klara Vindišar in Kaja Zorč sta poskrbeli za veselje v slovenski ekipi, saj sta osvojili srebrno in bronasto kolajno v biatlonski preizkušnji na 6km!
Mladi športnici sta na današnji prvi preizkušnji v biatlonu ugnali skoraj celo konkurenco in pritekli v cilj kot druga in tretja najboljša. Dekleti sta z današnjim nastopom poskrbeli za prvo slavje v slovenskem taboru in dvignili motivacijo preostalih članov reprezentance na višji nivo.

Klara in Kaja sta del kar velike biatlonske ekipe na letošnjem zimskem OFEM-u, njuna kolegica je tudi Lena Repinc, sicer zastavonoša na nedeljski slavnostni otvoritvi, ki je zasedla končno 7. mesto.
Biatlonski ženski preizkušnji sledi tudi moška, kjer se bodo v boj za najvišja mesta podali vsi štirje člani ekipe.

Danes smo že lahko spremljali nastope alpskih smučarjev, finale v hitrostnem drsanju, tekače na smučeh, deskarje na snegu, dan pa bomo zaključili z nordijsko kombinacijo. Vse nastope in rezultate lahko spremljate tukaj: www.olympic.si/dogodek/197.

V slovenskem taboru, tako v Lahtiju kot v Vuokattiju, vlada dobro in pozitivno vzdušje. Člani slovenske reprezentance so nad vasema navdušeni, saj sta blizu vseh prizorišč. V reprezentanci sta tudi dve spremembi in sicer je nordijskega kombinatorca Matijo Zelnika menjal Urban Zajc, saj se je le-ta poškodoval pred odhodom na Finsko. Mlada deskarka na snegu Tia Žagar pa bo svojo preizkušnjo žal izpustila saj je na včerajšnjem treningu grdo padla ter si zlomila roko.

Več o Olimpijskem festivalu evropske mladine si lahko preberete tudi na uradni spletni strani iger ter vseh kanalih OKS.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji