Prvi kolajni za reprezentanco Slovenije na OFEM Vuokatti 2022

Prvi kolajni za reprezentanco Slovenije na OFEM Vuokatti 2022
Mladi biatlonki Klara Vindišar in Kaja Zorč sta poskrbeli za veselje v slovenski ekipi, saj sta osvojili srebrno in bronasto kolajno v biatlonski preizkušnji na 6km!
Mladi športnici sta na današnji prvi preizkušnji v biatlonu ugnali skoraj celo konkurenco in pritekli v cilj kot druga in tretja najboljša. Dekleti sta z današnjim nastopom poskrbeli za prvo slavje v slovenskem taboru in dvignili motivacijo preostalih članov reprezentance na višji nivo.

Klara in Kaja sta del kar velike biatlonske ekipe na letošnjem zimskem OFEM-u, njuna kolegica je tudi Lena Repinc, sicer zastavonoša na nedeljski slavnostni otvoritvi, ki je zasedla končno 7. mesto.
Biatlonski ženski preizkušnji sledi tudi moška, kjer se bodo v boj za najvišja mesta podali vsi štirje člani ekipe.

Danes smo že lahko spremljali nastope alpskih smučarjev, finale v hitrostnem drsanju, tekače na smučeh, deskarje na snegu, dan pa bomo zaključili z nordijsko kombinacijo. Vse nastope in rezultate lahko spremljate tukaj: www.olympic.si/dogodek/197.

V slovenskem taboru, tako v Lahtiju kot v Vuokattiju, vlada dobro in pozitivno vzdušje. Člani slovenske reprezentance so nad vasema navdušeni, saj sta blizu vseh prizorišč. V reprezentanci sta tudi dve spremembi in sicer je nordijskega kombinatorca Matijo Zelnika menjal Urban Zajc, saj se je le-ta poškodoval pred odhodom na Finsko. Mlada deskarka na snegu Tia Žagar pa bo svojo preizkušnjo žal izpustila saj je na včerajšnjem treningu grdo padla ter si zlomila roko.

Več o Olimpijskem festivalu evropske mladine si lahko preberete tudi na uradni spletni strani iger ter vseh kanalih OKS.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji