Usposabljanje SD1

Mladi športnici poskrbeli za dvojno zmago na Finskem

Mladi športnici poskrbeli za dvojno zmago na Finskem
Lena Repinc in Nika Prevc sta junakinji dneva ter današnji zmagovalki slovenske reprezentance, ki se ta teden mudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Finskem.
Biatlonka Lena Repinc in smučarska skakalka Nika Prevc sta poskrbeli, da sta se danes na obeh prizoriščih Olimpijskega festivala evropske mladine, tako v Vuokattiju kot v Lahtiju, na podelitvi kolajn, zavihteli slovenski zastavi. Na Finskem je odmevala dvojna slovenska himna medtem, ko sta mladi športnici z velikim nasmeškom prejeli svoji zlati kolajni.

Lena Repinc, zastavonoša in mlada vrhunska biatlonka je že v dopoldanskih urah izjemno opravila s svojim nastopom ter za seboj pustila celotno konkurenco v disciplini 10km. Pozitivna in vedno nasmejana športnica je tako predzadnji dan iger otvorila z odliko. Že čez slabo uro ji je sledila Nika Prevc, sicer mlajša sestra naših smučarskih skakalcev, Petra, Ceneta ter Domna, ki je z odličnim nastopom skočila na najvišjo stopničko med dekleti v Lahtiju.

Kasneje smo držali pesti tudi za ekipo deklet ter fantov teka na smučeh, ki jih je čakalo tekmovanje v šprintu prosto. Nadaljevali so deskarji na snegu, ki pa se jim v disciplini snežni park žal ni uspelo prebiti v jutrišnji finale. Umetnostna drsalca David Sedej in Julija Lovrenčič sta odlično opravila tudi s prostim programom ter svoj nastop na OFEM Vuokatti zaključila na izvrstnem 10. oz. 8. mestu. Alpski smučarji so v ekipni paralelni tekmi zaključili med ekipami od 5. - 8. mesta, fantje smučarski skakalci pa so ekipno tekmo zaključili tik pod stopničkami, na četrtem mestu.

Dan se je zaključil kot se spodobi - s podelitvijo kolajn, kjer sta na sam vrh skočili obe junakinji dneva.

Jutri nas čaka zadnji tekmovalni dan letošnjega zimskega festivala za mlade športnike. Na sporedu so zadnji boji za odličja, slovence čakajo nastopi v alpskem smučanju (paralelni slalom fantje in dekleta), biatlonu (štafeta mešana ekipa), smučarski skoki (mešana ekipa), finale hitrostnega drsanja na 1000m ter tek na smučeh (mešana ekipa).

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Urnik in rezultati pa so na voljo na podstrani iger.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji