Usposabljanje SD1

V novoizvoljenih strokovnih svetih in komisijah OKS veliko nekdanjih vrhunskih športnikov

V novoizvoljenih strokovnih svetih in komisijah OKS veliko nekdanjih vrhunskih športnikov
Izvršni odbor OKS-ZŠZ, je na ustanovni seji opravil imenovanja strokovnih svetov, komisij in odborov ter izvolil svoje predstavnike tudi v druge organe. V njih so številni nekdanji vrhunski športniki in športnice.

Na današnji seji je izvršni odbor OKS med drugim imenoval člane strokovnih svetov OKS za vrhunski šport in športa za vse ter odborov za športnike in olimpijske vrednote ter za gospodarstvo in finance. Med člani so tudi nekdanji veslač Iztok Čop, nekdanji atlet Primož Kozmus, nekdanja plavalka Sara Isakovič, nekdanji judoistki Raša Sraka Vukovič in Urška Žolnir, nekdanji kapetan rokometne reprezentance Beno Lapajne. 

Po na referendumu potrjenem zakonu o vladi, ki bo omogočil njeno preoblikovanje po željah vladne koalicije, se bo večina športa, razen šolskega, preselila na novo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki naj bi ga vodil Matjaž Han. "S Hanom in državnim sekretarjem Dejanom Židanom ter še nekaj njunimi sodelavci sem se že sestal. Imeli smo zelo tvoren sestanek in v uri in pol je bila izkazana velika podpora sodelovanju s športom," je dodal Bobinac.

OKS je na današnji seji IO v strokovni svet vlade za šport, ki je pomemben zaradi letnega programa športa, izvolil svojih šest članov: Mirana Kosa, Milana Žvana, Nejca Jerašo, Mitjo Urbanca, Marka Zadražnika in Uroša Mohoriča. Devet članov bo imenoval minister, pristojen za šport, ostala pa predstavniki športa invalidov in študentov. V upravo Fundacije Miroslava Cerarja so bili imenovani trije podpredsedniki OKS: Katja Koren Miklavec, Miran Kos in Metod Ropret. V svetu Zavoda RS Planica bo OKS zastopala Sonja Vidonja, za imenovanja člana v svetu RTV Slovenije pa bodo stekli postopki.

Na seji je bil predstavljen tudi poletni OFEM, ki ga bo konec julija gostila štajerska prestolnica Maribor. Na festivalu pričakujejo 3600 udeležencev iz 48 evropskih držav, športniki pa se bodo prvič pomerili v 11 panogah. Poleg tega so na današnji seji podaljšali tudi mandate v regijskih pisarnah OKS do konca šolskega leta pa certifikate ustanovam, ki ponujajo športnikom prijazna izobraževanja.

Več informacij najdete na naši spletni strani tukaj.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji