Usposabljanje SD1

Pripravam na OI 2018 pozitivna ocena, lahko pa bi bilo tudi nekaj težav

Pripravam na OI 2018 pozitivna ocena, lahko pa bi bilo tudi nekaj težav
Večina stvari v južnokorejskem Pyeongchangu, kjer bodo leta 2018 zimske olimpijske igre, je dobro pripravljenih, je pa mogoče pričakovati tudi nekaj težav z namestitvami in prevozi, je seminar vodij olimpijskih reprezentanc strnil Blaž Perko, namestnik generalnega sekretarja Olimpijskega komiteja Slovenije za področje športa.
Perko se z majhno slovensko delegacijo v Pyeongchangu mudi na letnem sestanku pred začetkom OI, na katerem so vodjem olimpijskih reprezentanc organizatorji predstavili podrobnosti za izvedbo olimpijskih tekmovanj.
"Predstavili so nam namestitve, transport, postopke akreditacij, drugo logistiko, protidopinški program ... Vse je večinoma za nas pozitivno, dobro so pripravljeni, tudi olimpijske vasi so že v taki fazi, da vemo, da bodo zagotavljale dobre razmere za namestitve tekmovalcev. Potekajo tudi pred predolimpijska tekmovanja, ravno sedaj je tekma za svetovni pokal v smučarskih tekih," je pojasnil Perko.

"V gorskem centru je premalo namestitev za spremljevalce, nujno potrebne za zimske športe, kot so serviserji in drugo tehnično osebje. Zanje so predvideli namestitve v spodnji olimpijski vasi ob morju, od koder pa bi bili prevozi časovno preveč zahtevni, saj bi morali vsako jutro zelo zgodaj vstajati, že tako pa zelo pozno končujejo s svojim delom. Je bilo kar nekaj pritiska na organizatorje in Južni Korejci so nam zagotovili, da bodo to skušali popraviti v največji možni meri," je ugotovil Perko.

"Mi smo že stopili v akcijo ob pomoč našega Kolektorja, ki ima tu svojo firmo. Njen direktor je Jure Brus, ki nam je pomagal pri iskanju agencije, s katero smo že navezali stik in bomo skušali to sami urediti. Druga težava bi bili lahko prevozi z posebnim hitrim vlakom, posebej ob konicah, ko bi lahko prihajalo do zastojev. Predlagali smo jim, da bi uredili tudi možnost prevozov po cestah z avtobusi. Sicer pa so se Korejci zelo potrudili. Kot svetovalka jim pomaga tudi naša nekdanja alpska smučarka Andreja Leskovšek McQuarrie, ki je bila v vodstvih organizacij zimskih OI od Salt Lake Cityja 2002," je pojasnil Perko.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji