Olimpijci bodo v slovenski hiši nazdravljali z Radgonsko penino

Olimpijci bodo v slovenski hiši nazdravljali z Radgonsko penino
Slovenija se bo na zimskih olimpijskih igrah prihodnje leto v Pjongčangu vnovič predstavila tudi s Slovensko hišo, ki jih države udeleženke tradicionalno prirejajo za promocijo.
V teh dneh v koprskem pristanišču polnijo dva kontejnerja z vsebino za hišo, ki bosta na pot odšla prihodnjo sredo. Znane so tudi prve podrobnosti v vsebini.

Kot je povedal Peter Dokl, ki je pri Olimpijskem komiteju Slovenije zadolžen za projekt hiše, bo v Azijo potovalo kar 20 ton opreme in hrane. "Stavimo na to, da bo vse slovensko. Hišo je zgradilo podjetje Hosekra iz Slovenske Bistrice, profesionalno kuhinjo je sestavilo več slovenskih proizvajalcev, pa tudi hrana bo slovenska. Uspehom bomo nazdravljali z Radgonsko penino, hrano, pretežno slovensko, npr. joto, žgance in podobno, bo zagotavljalo gostinstvo Jezeršek," je za STA razkril Dokl.

Slovenska hiša je v prvi vrsti namenjena predstavitvi slovenskega gospodarstva in turizma med igrami v Pjongčangu, slovenski tabor pa bo skupni prostor izkoristil tudi za druženje in slavje ob odličjih. Glavni partner OKS pri projektu je Kolektor iz Idrije, ki ima edini med slovenskimi podjetji tudi tovarno v Koreji. Nazadnje se je Slovenija na igrah s takim projektom predstavila na igrah leta 2010 v Vancouvru, v letošnjem, v smučarskem središču Alpensia, pa sodeluje okrog 30 podjetij s sončne strani Alp.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji