OI Pariz 2024

Pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu

Pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu
Teden dni pred slovesno otvoritvijo zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu so ekstremne temperature pokazale prijaznejši obraz, prvi športniki pa že prihajajo v olimpijski vasi.
Peklenski mraz, ki je v minulih dneh pokazal zobe, saj so se temperature gibale od -15 do -20 stopinj Celzija, je kar precej popustil. Lepo sončno vreme je slikovito pokrajino med Gangneumom in hribovitim predelom Alpensio pokazalo v najlepši luči in naredilo še bolj prijazne tudi domačine, ki se na vsakem koraku trudijo ustreči tujcu, potrebnega pomoči. Vasica, v kateri bodo oči svetovne javnosti, 9. februarja 2018 ob 20 uri po južnokorejskem času bo v njej otvoritvena slovesnost, je pripravljena in žari v vsem sijaju. Tudi nasploh so Korejci storili vse potrebno in mirno čakajo na športnike iz vsega sveta; v Pjongčangu se jih bo zbralo 2900.

Obe olimpijski vasi se že polnita. Prvi športniki so že pričeli prihajati na prizorišče iger. Danes smo srečali ekipo boba iz Brazilije, nizozemski športniki, ki bodo tekmovali v hitrostnem drsanju so se na "suhem"  treningu s kolesi zapodili po cestah v in okoli Gangneuga. V obmorski vasi, v njej bodo bivali športniki in športnice, ki bodo nastopali v hokeju na ledu, umetnostnem in hitrostnem drsanju, curlingu, smo srečali tudi člane severnokorejske delegacije. Urejeno, v vrsti in nekako sramežljivo so krenili na kosilo, v ogromen šotor, odlično založen z vsemi zvrstmi prehrane.

  

Slovenskih olimpijk in olimpijcev na prizorišču olimpijskih iger še ni; danes so se na pot odpravili biatlonci in biatlonki. V olimpijski vasi jih pričakujemo jutri ob 20 uri po tukajšnjem času; mimogrede, urni kazalci  so tukaj osem ur pred srednjeevropskim časom.

S polno paro že dva dni dela neutrudna ekipa marketinga Olimpijskega komiteja Slovenije, okrepljena s strokovnjaki. Stekle so namreč zadnje operativne priprave na otvoritev Slovenske hiše; z dogajanji v njej se bo Slovenija, v dneh, ki prihajajo, tujim obiskovalcem predstavila v najlepši luči. Tudi vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je že na prizorišču olimpijskih iger, vodja reprezentance Franci Petek se nam bo pridružil v nedeljo, 4. februarja, in ureja še zadnje malenkosti, da slovenski športniki res ne bi bili za nič prikrajšani.

  

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji