Usposabljanje SD1

Predzadnji dan slovenskih nastopov v olimpijski areni le biatlonci

Predzadnji dan slovenskih nastopov v olimpijski areni le biatlonci
Slovenska moška biatlonska štafeta je v zadnji olimpijski preizkušnji v Pjongčangu zasedla deseto mesto, kar je glede na okoliščine zelo lep rezultat. Nastopila je namreč brez Jakova Faka.
Odpoved Jakova Faka je prišla tri ure pred tekmo, čeprav se je o tej možnosti razpravljalo že prej. Dobitnik srebrne kolajne s posamične tekme je nad utrujenostjo tarnal že po mešani štafeti, imel je sicer dva dneva za rehabilitacijo, a se še vedno ni čutil pripravljenega za nastop. "Mogoče je tako celo boljše. Če ni bil stoodstoten, bi bilo le slabše, nihče ne more garantirati, da bi nam zagotovil boljšo uvrstitev. V teh spremenljivih vetrovnih razmerah bi se lahko zgodilo marsikaj, videli smo, da je moral najboljši biatlonec na svetu Martin Fourcade v kazenski krog. Njegova zamenjava Lenart Oblak se je v teh razmerah znašel in se predstavil v zelo dobri luči," odločitev, da Fak ne nastopi, ocenjuje kot razumno glavni trener Tomaš Kos.

Tudi reprezentanti so zadovoljni z desetim mestom. Miha Dovžan je na začetku nekaj časa tekel na tretjem mestu, tudi na prvem streljanju nalogo opravil brez napake, zataknilo se je pri drugem streljanju in teku. "Na koncu so me že pekle noge. A nebi v svojem nastopu ničesar spreminjal. Moja taktika je bila, da sem na začetku spredaj, žal me je na koncu malo zmanjkalo," je dejal Dovžan.

Bauer je še enkrat več dokazal, da mu mraz ustreza. Tekaško je bil spet dobro razpoložen, žal mu je pri drugem strelu ponagajal veter. "Imel sem v glavi, da je to zadnja tekma iger, da moram dati res vse od sebe, saj bo časa za počitek dovolj. Žal mi je na drugem streljanju zapihal močan sunek vetra, moral sem se hitro odločati, a pri tem sem izgubil ritem streljanja. Cena za to je bil en kazenski krog," je svoj nastop ocenil Bauer.

"Jaz sem danes užival. Novi sneg je malo upočasnil progo, a serviserji so se odrezali. Zelo sem zadovoljen z nastopom," je dejal Drinovec, tudi drugi mladi tekmovalec Lenart Oblak, ki je bil še najbolj vesel Fakove odpovedi, saj je dobil priložnost za olimpijski debi, pa je bil prav tako dobre volje: "Škoda je le, da za nastop nisem zvedel prej. Sporočili so mi slabe tri ure pred začetkom, ko sem bil na tekaškem treningu. Priprava tako ni bila optimalna, a sem se potrudil in svojo nalogo opravil korektno. Malo me jezi, ker sem deveto mesto izgubil po fotofinišu, toda dal sem vse od sebe."

Jutri bodo od Slovencev nastopili alpinci in alpinke v ekipni tekmi in deskarji v paralelnem veleslalomu. To bodo zadnji slovenski nastopi na olimpijskih igrah v Pjongčangu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji