OI Pariz 2024

Četrti tekmovalni dan na OFEM Sarajevo 2019

Četrti tekmovalni dan na OFEM Sarajevo 2019
Četrti tekmovalni dan zimskega Olimpijskega festivala evropske mladine v Sarajevu je prinesel nove končne odločitve. Slovenska uvrstitev dneva je pripadla smučarskemu tekaču Anžetu Grosu, ki je na Igmanu v sprintu v klasični tehniki izpadel v polfinalu in zasedel končno deseto mesto, zmagal je Norvežan Andreas Bergsland.
V izločilnih bojih sta tekla še dva Slovenca, Matej Mandeljc je bil na koncu 24., Jošt Mulej 30. Pri dekletih je slavila Poljakinja Monika Skinder, nobeni izmed treh slovenskih predstavnic pa se ni uspelo prebiti v izločilne boje.
Tudi na Jahorini na moškem veleslalomu je slavil Norvežan - Andreas Soensterud Amdahl. V trideseterico sta se uvrstila dva Slovenca, Martin Križaj je bil 18., Rok Ažnoh pa 24.

Zlato medaljo v umetnostnem drsanju sta si v dvorani Skenderija pridrsala Rusa Ana Ščerbakova in Ilja Jablokov. Ana Čmer je osvojila 24. mesto, Luka Logar pa 15.

Deskar prostega sloga Bono Kralj Kos je v snežnem kanalu obstal v kvalifikacijah, zmagal je Švicar Nick Pounter. Pri dekletih je na Bjelašnici slavila njegova rojakinja Bianca Gliser.

Slovenski reprezentanci v curlingu (Liza Gregori, Sara Rigler, Bine Sever in Jakob Omerzel) se z izkupičkom treh zmag in treh porazov ni uspelo prebiti v polfinale.

V petek bodo slovenski športniki tekmovali še v hitrostnem drsanju ter mešanih ekipnih tekmovanjih v teku na smučeh, biatlonu in smučanju.

Več o četrtem tekmovalnem dnevu si lahko pogledate v videoposnetku.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji