OI Pariz 2024

Olimpijska kolekcija Tokio 2020

Olimpijska kolekcija Tokio 2020
Na dan, ko bi se morale začeti igre XXXII. olimpiade v Tokiu Vam z veseljem in ponosom razkrivamo olimpijsko kolekcijo Tokio 2020.
Največji športni dogodek letošnjega leta je trenutna situacija žal premaknila na naslednje leto in najboljši športniki in športnice sveta so dobili dodatno leto za pripravo na najpomembnejše tekmovanje v svoji športni karieri.
 
Z včerajšnjim dnem smo slavili eno leto do otvoritve iger prihodnje leto, na Olimpijskem komiteju Slovenije pa z aktivnostmi in pripravami na Olimpijske igre v Tokiu nadaljujemo v skladu z načrti in časom, ki nam je ostal. Na današnji dan tako z Vami delimo uradno olimpijsko kolekcijo olimpijske reprezentance Slovenije, ki jo bodo naši olimpijci in olimpijke ponosno nosili na Japonskem prihodnje leto.
 
Uradni opremljevalec slovenskih olimpijskih reprezentanc ostaja PEAK, ki je tudi veliki sponzor krovne športne organizacije na slovenskem; oblikovalsko paličico pa je ponovno imel v rokah Sandi Murovec, ki je o letošnji olimpijski kolekciji povedal slednje: ''Oblikovanje vsakokratne olimpijske kolekcije je inspiracija že sama po sebi. Gre za absolutno največjo športno manifestacijo, ki predstavlja multidimenzionalni višek vseh vpletenih; športnikov, trenerjev, spremljevalcev, nacionalnih zvez in komitejev, organizatorjev, mednarodnih panožnih zvez, športne industrije, tehnoloških podjetij, medijev, sponzorjev itd. Ob zavedanju teh navedb je odgovornost precejšnja in hkrati več kot dovolj inspirativna. Sicer pa, če v nekaj besedah odgovorim kaj to pomeni zgolj z oblikovalskega stališča; skušam najti prava razmerja med obliko, identiteto slovenskega športnika, navijačem, slovenskimi športnimi barvami, funkcionalnostjo in (če je le možno) tudi pridihom identitete prireditelja.''

GALERIJA

VIDEO UTRINKI

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji