Usposabljanje SD1

Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično jadral

Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično jadral
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 4. krogu prvega dela poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru prvič izgubila. Z 28:25 jo je premagala aktualna evropska prvakinja Nemčija. Vasilij Žbogar je odlično odjadral 7. in 8. plov.
V slovenski reprezentanci se je po treh tekmah selektor Veselin Vujović odločil za menjavo enega izmed igralcev. Poškodovanega Nika Henigmana je v postavi zamenjal Miha Zarabec, slovenski rokometaši pa so lovili svojo četrto zaporedno zmago, ki bi jim krog pred koncem predtekmovanja prinesla prvo mesto v skupini B, vendar se jim ni izšlo vse po načrtih. V prvem polčasu so bili bolšji nasprotnik, v drugem pa so Nemci v le štirih minutah dosegli štiri gole zaporedoma, Slovencem pobegnili za dva gola, nato pa prednost zanesljivo držali do konca tekme. S to zmago se je Nemčija po številu točk izenačila s Slovenijo, v zadnjem krogu pa jo čaka dvoboj z Egiptom, medtem ko bodo slovenski rokometaši igrali s Poljaki.

Vasilij Žbogar je v sedmem in  osmem plovu dobro opravil svojo nalogo v razredu finn na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V sedmem plovu je osvojil peto mesto, osmega je končal  na četrtem in se tako še učvrstil na drugem mestu v skupnem seštevku. Še naprej  v skupni uvrstitvi vodi Britanec Giles Scott. V nedeljo čakata jadralce v razredu finn še dva plova, po dnevu odmora pa se bodo v torek pomerili še v regati za kolajne, ki prinaša dvojne točke.

Slovenski atlet Luka Janežič je na olimpijskem stadionu v Rio de Janeiru v drugi polfinalni skupini teka na 400 m zasedel četrto mesto in se kljub državnemu rekordu (45,07) ni uvrstil v finale; skupno je dosegel 17. izid. "Zelo sem vesel. Doseči državni rekord na veliki tekmi, to je nekaj posebnega. Mislim, da sem dokazal, da ne tečem dobro samo na nekih slovenskih tekmah. Ta dosežek je še toliko večji, saj sem na olimpijskih igrah, svojih prvih, tekel državni rekord," je po tekmi povedal 20-letni Janežič. Mladi slovenski reprezentant je tudi psihično zdržal na tekmi, kjer je po najboljših letošnjih izidih in osebnem rekordu močno zaostajal za tekmeci, po večini nosilci medalj s svetovnih in kontinentalnih prvenstev. Še več, dobro je razporedil moči in v zadnjem delu v primerjavi z zvenečimi imeni svetovne atletike pridobival. "Naučil sem se, da nikoli ne gledam rezultatov. Vsaka tekma je svoja. To se je videlo že včeraj, ko sem imel četrti izid in bil drugi. Danes je bilo podobno. Šel sem na polno, počutil sem se dobro in 'evo', uspelo mi je," je še povedal novi in stari slovenski rekorder.

Skakalec ob palici Robert Renner ni bil uspešen v kvalifikacijah. Preskočil je 545 cm, kar je bilo premalo za uvrstitev v finale.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji