OI Pariz 2024

Prva ovira odbojkaricam na poti do Pariza bodo Poljakinje

Prva ovira odbojkaricam na poti do Pariza bodo Poljakinje
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v soboto začela nastope v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu. Slovenske odbojkarice bodo uvodni obračun v Lodžu odigrala proti gostiteljicam Poljakinjam, v nadaljevanju pa jih čaka še šest tekem.

Varovanke Marca Bonitte bodo kvalifikacije, ki jih bo med 16. in 24. septembrom gostil poljski Lodž, začele z dvobojem s favorizirano Poljsko, zatem pa jih čakata še težki tekmi proti Italijankam, sicer bronastim z lanskega svetovnega prvenstva ter aktualnim olimpijskim prvakinjam Američankam. Tekmice Slovenk v kvalifikacijski skupini C bodo še Nemke, Tajke, Južnokorejke in Kolumbijke. Slovenske odbojkarice bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre nastopile prvič. Igranje v olimpijskih kvalifikacijah jim je prinesla visoka uvrstitev na svetovni lestvici.

V skupini A v Ningboju na Kitajskem bodo igrale Srbija, Mehika, Dominikanska republika, Češka, Nizozemska, Kanada, Kitajska in Ukrajina, v skupini B v Tokiu na Japonskem pa se bodo za dve mesti, ki vodita na olimpijski turnir v Parizu, merile reprezentance Belgije, Bolgarije, Turčije, Portorika, Brazilije, Argentine, Japonske in Peruja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji