Psihologija in šport: Mednarodni kongres 'Šport skozi oči psihologije'

Psihologija in šport: Mednarodni kongres 'Šport skozi oči psihologije'
14. in 15. decembra 2023 bo pod pokroviteljstvom OKS-ZŠZ v Kristalni palači (BTC Ljubljana) potekal mednarodni kongres z naslovom 'Šport skozi oči psihologije'.

Na kongresu bodo predavali strokovnjaki in člani FAST skupine iz Slovenije in tujine, rdeča nit celotnega seminarja pa bodo različni psihološki vidiki v športu. Zaradi kratkega časovnega okvirja bodo predavanja intenzivna, predavatelji pa se bodo osredotočili predvsem na ustvarjanje varnega okolja za športnike, vidike duševnega zdravja in vlogo psihologije med mladimi športniki in športnicami. Obravnavana ne bo le psihologija v vrhunskem in tekmovalnem športu, temveč tudi v kontekstu rekreativne športne dejavnosti in športne vzgoje v šolah.

Udeležba na kongresu je odprta za javnost, cena kotizacije za oba dni in kongresno gradivo pa znaša 50 EUR (oziroma 30 EUR za študente). Program se bo začel v četrtek, 14. decembra 2023 ob 16:00 in bo trajal do petka, 15. decembra 2023 do 20:00. V organizacijo in izvedbo dogodka so vključeni Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Društvo psihologov Slovenije, Sekcija za psihologijo športa in Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani. 

Več o dogodku, predavateljih in organizacijskem odboru si lahko preberete tukaj.
 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji