Peter, srečno in hvala za vse!

Peter, srečno in hvala za vse!
Smučarski skakalec Peter Prevc bo danes na novinarski konferenci ob 13. uri v Planici uradno najavil zaključek skakalne kariere.

Peter, ki je nastopil na štirih olimpijskih igrah in osvojil 4 olimpijske kolajne, je danes, 6. februarja, najavil zaključek kariere. S tem se zaključuje izjemno poglavje slovenskih smučarskih skokov. 

Na olimpijskih igrah je debitiral v Vancouvru leta 2010, štiri leta pozneje pa je v Sočiju osvojil svoji prvi olimpijski kolajni. Najprej je na normalni skakalnici skočil do srebrne kolajne, kjer je bil od njega boljši Kamil Stoch, nato pa je šest dni pozneje, 15. februarja 204 na veliki skakalnici osvojil še bron. Olimpijski prvak na veliki skakalnici je ponovno postal Stoch, na drugem mestu pa slavil Noriaki Kasai. Nastopil je tudi v Pjongčangu in v Pekingu, kjer je v mešani moški ekipi s sotekmovalci Lovrom Kosom, Cenetom Prevcem in Timijem Zajcem postal olimpijski podprvak. Na najvišjo stopničko so skočili Avstrijci v postavi Stefan Kraft, Daniel Huber, Jan Hörl in Manuel Fettner. prav tako je v Pekingu z Niko Križnar, Uršo Bogataj in Timijem Zajcem postal olimpijski prvak v mešani ekipni konkurenci smučarskih skokov.


 V sezoni 2015/2016 je trikrat slavil prvo mesto v svetovnem pokalu - osvojil je zlato lovoriko na pokalu štirih skakalnic in smučarskih poletih, sezono pa je zaključil tudi kot najboljši v skakalni karavani. 


Peter, hvala za pisanje skakalnih pravljic in iskrene čestitke ob zaključku izjemne kariere! Srečno na nadaljni poti!
    

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji