Usposabljanje SD1

Drugi dan Sredozemskih iger še štiri nove kolajne

Drugi dan Sredozemskih iger še štiri nove kolajne
Slovenska reprezentanca je na sredozemskih igrah v Tarragoni danes zbirki medalj dodala še štiri nove. Dve srebrni so prispevali lokostrelci, po eno bronasto pa kajakašica Anja Osterman in strelka Živa Dvoršak.
Tako slovenska ekipa (Gašper Štrajhar, Den Malavašič Habjan in Rok Bizjak) kot Štrajhar med posamezniki so se danes v lokostrelskih finalih borili za zlato, osvojili pa so dve srebrni medalji. V ekipni tekmi so bili boljši Francozi s 5:3, Štrajhar pa je nato v finalu posameznikov tekmoval še proti Turku Meteju Gazozu in tudi dobil srebro. "Težak dan je bil. Bolje bi bilo, če bi bil samo en finale, danes bi bil bolj spočit. A počutim se zelo dobro, to je tudi najboljša slovenska lokostrelska uvrstitev na igrah, sam pa sem presegel svoja pričakovanja za slovensko reprezentanco in sem zelo zadovoljen z današnjim dnevom," je dan ocenil dobitnik dveh srebrnih kolajn Štrajhar. "Pričakovali smo medaljo in smo na to tudi startali. Ko smo bili enkrat v finalu, pa smo videli, da bi lahko še malo drugače izpeljali. A za prvi nastop v finalu smo se dobro odrezali in mislim, da lahko naredimo še kakšen rezultat," pa je bil z ekipnim srebrom zadovoljen Bizjak.

V Castelldefelsu so sprinterji na mirnih vodah že končali sredozemske igre. Za Slovence se je tekmovanje razpletlo uspešno, saj je Anja Osterman dobila bron v K1 na 500 metrov, bila pa je še peta na 200 metrov. Ostermanova je veslala tudi na 200 metrov in bila peta. Peto mesto je med kajakaši na 200 metrov zasedel tudi Rok Šmit, Simon Blaževič je bil sedmi na 500 metrov, Šmit in Blaževič pa sta bila sedma tudi v kajakaškem dvojcu na 500 metrov.

Na olimpijski progi iz leta 1992 je morala slovenska kajakašica priznati le premoč Srbkinje Milice Starović in Portugalke Joane Vasconcelos. Dobre pol ure zatem je imela še en nastop, finale na 200 metrov, kjer je zasedla peto mesto. "Zadovoljna sem. To je šesta tekma, četrti teden tekmovanj. Na 500 metrov sem osvojila tretje mesto, na 200 metrov sem veslala malo slabše in bila peta, ampak sem vseeno zadovoljna, da je vsaj ena medalja. Na mediteranskih igrah je res manj tekmovalk, ampak po državah imamo v kajaku nekaj zelo dobrih. Tu je bilo pet, šest zelo dobrih, jaz sem bila ena izmed njih. Cilji so bili visoki, merila sem tudi na medaljo. Zdaj me čaka še mesec in pol priprav, potem pa vrhunec sezone - svetovno prvenstvo," je nastope v Kataloniji sklenila Ostermanova.

Zelo blizu medalji še kakšnega bolj žlahtnega leska je bila tudi strelka Dvoršakova, ki je imela v finalu v predzadnji seriji ob spodrsljaju tekmic pred njo priložnost, da bi prišla do srebra, nazadnje pa je za las oziroma 0,3 kroga ostala pri bronu.
"Predvsem je pomembno, da je medalja. Vesela sem, da sem prišla do nje skozi finale. Je pa nek grenak priokus, ker sem v tistem odločilnem strelu streljala zadnja in sem imela priložnost, da bi z vrhunskim strelom lahko prišla še višje," je o razpletu finala dejala najboljša slovenska strelka v Tarragoni. Medalja je zanjo tudi uteha za dosedanje nastope na sredozemskih igrah v letih 2009 in 2013, ki jih je končala brez medalje. V tej disciplini je nastopila tudi Urška Kuharič in bila na koncu šesta.

Odbojkarice so si z zmago na drugi tekmi predtekmovanja proti Portugalski že zagotovile prvo mesto v skupini in uvrstitev v izločilne boje, zmagale so s 3:0 (20, 19, 21).

Rokometaši pa so v drugi tekmi predtekmovanja izgubili s Tunizijo z 29:33. Zvečer je svojo tekmo odigrala še ženska izbrana vrsta, ki je proti Portugalski slavila z 29:24.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji