Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na obisku pri rojakih v Porabju in v občini Cankova

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na obisku pri rojakih v Porabju in v občini Cankova
V ponedeljek, 6.7. je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik skupaj z Brankom Reckom, vodjo regijske pisarne OKS-ZŠZ Moravske Toplice, ki je pristojna za pomursko regijo obiskal rojake v Porabju.
Sestala sta se s Generalno konzulko Republike Slovenije na Madžarskem, Metko Lajnšček, predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem Andreo Kovač in podpredsednikom Jožetom Hirnökom. Tema delovnega obiska je bila šport v Porabju in možnosti povezovanja z matičnim narodom na različnih ravneh. Predstavili so jima  organiziranost in delovanje športnih društev v Porabju ter želje in možnosti povezovanja z matico. Mag. Janez Sodržnik jim je predstavil organiziranost Olimpijskega komiteja Slovenije -  Združenja športnih zvez in predvsem drugi steber, to je steber športa za vse ter možnosti sodelovanja na tem področju.
Izpostavil je dejstvo, da je šport na slovenskem dobil pomemben nov mejnik, to je državni praznik, Dan slovenskega športa, ki bo 23. septembra in priložnost, da se ga primerno obeleži tudi v Porabju.

Ob tej priložnosti je mag. Sodržnik obiskal tudi občino Cankova in župana Danila Kacjana ter se seznanil s stanjem športa v tej pomurski občini. V občini s 1800 prebivalci sicer deluje 12 športnih društev, ki se ukvarjajo z nogometom, strelstvom, borilnimi športi, kolesarjenjem in splošno rekreacijo. Občina uspešno sodeluje z regijsko pisarno OKS-ZŠZ Moravske Toplice

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji