Usposabljanje SD1

6 kolajn za slovensko reprezentanco na Svetovnih igrah v Vroclavu

6 kolajn za slovensko reprezentanco na Svetovnih igrah v Vroclavu
Slovenska reprezentanca je zadnji tekmovalni dan na 10. Svetovnih igrah na Poljskem osvojila še eno odličjo; lokostrelka Toja Ellison je bila odlična druga in tako bero slovenskih kolajn zaokrožila na odličnih šest.
Prizorišče Svetovnih iger so zapustili športni plezalci in balinarji, prišli pa so ju-jitsu, akrobatski R&R in tajski boks, lokostrelci pa so s tremi različnimi športnicami prisotni ves čas iger. Slovenske nastope danes je začela lokostrelka s sestavljenim lokom Toja Ellison, ki se je preko kvalifikacij uvrstila v izločilne boje in si v njih izborila nastop v polfinalu. V ½ eliminacij je premagala tekmovalko Collin in Združenih držav Amerike 140:137. V boju za zlato medaljo je streljala proti Kolumbijki Lopez. Prikazali sta enega boljših dvobojev današnjega dne. Na koncu je bila upešnejša Kolumbijka 147:144 in Toja je osvojila odlično 2. mesto.
Poleg Toje sta v prejšnjih dneh tekmovali tudi Ana Umer, ki je zasedla končno 4.mesto in Tina Gutman, ki je bila na koncu šesta.Vse tekmovalne nastope so danes opravili športniki ju-jitsa in to zelo uspešno. Tim Toplak je v kategoriji do 69 kg izgubil borbo za 3. mesto in je zasedel končno 4. mesto. Uspešnejši je bil v kategoriji do 94 kg Benjamin Lah, ki je 4. mesto s Svetovnih iger  v Caliju leta 2013 letos nadgradil z osvojenim 3. mestom in bronasto kolajno. Najvišje pa sta posegli Sara Besal in Patricija Delač, ki sta v duo sistemu osvojili srebrno kolajno.

Plesalca v akrobatskem R&R, Tina Rabič in Franci Pevc sta zasedla končno 9. mesto.Včeraj je tekmovala tudi Tina Gutman, ki je po prvem delu neznanih razdalj 1.mesto in je v popoldanekm delu odlično nadaljevala s streljali ter zasedla skupno 2.mesto, ki si ga je zaradi enakega rezultata z tretje uvrščeno tekmovalko morala priboriti po izločilnem strelu. Dvoboje je nato nadaljevala kot drugo urvrščena tekmovalka iz kvalifikacij. Za vstop v finale je potrebovala zmago proti Švedski tekmovalki Bjorklund  Dvoboj je začela slabše in je po prvi tarči zaostajala. V nadaljevanju se je pobrala in pričela dobro streljati. Švedsko tekmovalko je lovila do zadnej tarče, kjer je odločal kanček sreče pri oceni bljižine zadetkov tekmovalk. Dvoboj je žal za točko izbubila. Sledil je mali finale za bronasto medaljo. Nasproti ji je stala tekmovalka in Češke Mačkova. Gutmanovi, se kljub dobri borbi dvoboj ni najbolj posrečil, ter je tudi tega izgubila. V končni razvrstitvi je osvojila odlično 4.mesto.
REZULTATIVčeraj so se pomerili tudi tajski boksarji. V četrtfinalu se je v kategoriji do 91 kg z ukrajincem Olehom Pryimachovom pomeril Rok Eršte. Rok je žal izgubil po prekinitvi dvoboja v 1. rundi in tako zaključil tekmovanje.
REZULTATI

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji