Buenos Aires z množico navijačev pozdravil mlade športnike

Buenos Aires z množico navijačev pozdravil mlade športnike
Več 100.000 gledalcev je ponoči po slovenskem času pred znamenitim obeliskom v središču Buenos Airesa pozdravilo mlade športnike, ki bodo v prihodnjih 12 dneh nastopali na tretjih mladinskih olimpijskih igrah.
Prireditelji so si za slavnostno otvoritev iger omislili prireditev pod milim nebom v glavnem mestu in z brezplačnimi vstopnicami privabili veliko množico ljudi, ki je pospremila dogodek, na katerem je glavno vlogo igrala skupina Fuerza Bruta.

Akrobati so leteli med olimpijskimi krogi, tekli po skoraj navpičnih straneh obeliska in se z njih vračali kolesi. Osrednja je bila predstavitev držav sodelujočih reprezentanc, kjer so glavno vlogo prevzeli nosilci zastav, tudi slovenski jadralec Toni Vodišek.
Manjkala ni niti glasba, igra luči in ognjemet, Argentinci pa so javnosti predstavili tudi svoj tango, ki ob plesu velja tudi za športno in kulturno dediščino. Na koncu prireditve sta imela glavni vlogi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach in predsednik Argentine Mauricio Macri, ki sta pozdravila sodelujoče in igre uradno odprla.

Na igrah s sloganom ''Začuti prihodnost'', končale se bodo 18. oktobra, se bo v 32 športih za 286 kompletov kolajn potegovalo 4.000 športnikov iz 206 držav. Največja je seveda reprezentanca države prirediteljice s 142 športniki, starimi med 15 in 18 let, Slovenija je zastopana s 26 mladimi športniki in športnicami. Ne gre spregledati, da so mladinske olimpijske igre za številne sodelujoče že generalka za olimpijske igre v Tokiu čez dve leti, za mlajše pa prvo soočanje z najboljšimi za Pariz 2024.

Obenem je prireditev tudi nekakšen športni laboratorij, kjer Mok preizkuša nove športe. Med drugim bodo športniki v Buenos Airesu tako nastopili v hitrostnem rolanju, plesu, futsalu, rokometu na mivki in kiteboardingu. Mok pa preizkuša tudi različne oblike disciplin, predvsem moško-ženske ekipe v že uveljavljenih športih.
 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji